G U I D E R  O G  R Å D G I V N I N G

0 5 – 0 5 – 2 0 2 1

STOR GUIDE OM GRÆSMASKINER: GODT AT VIDE INDEN DIT KØB

Det kan være en jungle at finde den rigtige græsmaskine til netop din gård. Kellfris sælger Fredrik Svensson guider dig inden købet.

Græsmaskiner kan anvendes til alt fra slåning af græsarealer til klipning af græs, krat og hække. Begynd derfor at overveje, hvad din græsmaskine skal bruges til for at kunne træffe det bedste valg til netop dig og din gård.

Tips! Kører du med traktor eller ATV? Det afgør valget af græsmaskine. Fordelen ved at køre med traktor er, at den er betydeligt stærkere end ATV’en. Med en ATV er det nemmere at koble græsmaskinen til, samtidig med at du kan anvende din traktor til andre opgaver på gården.


Brakklippere

Kellfris brakklippere er effektive, hvis du vil klippe græs og grønne arealer, både store og små. Uanset hvilken du vælger, får du en kraftig konstruktion med god holdbarhed, styrke og stabilitet.

Vores brakklippere har:

• 2,75 m arbejdsbredde
• 3 rotorer, 6 knive
• Hæve-/sænkeslitagemeder

Kellfris sortiment omfatter to brakklippere at vælge imellem: en lettere brakklipper tilpasset til skiftende terræn og en tungere, tipbar variant til plane arealer, der også kan fungere som rabatklipper.

Tips! Den første slåning bør foretages inden sankthans, hvor græsset vokser hurtigst. Har du store arealer? Vælg en bredere brakklipper for at spare tid.


Parkklippere

Er dit græs plant og pænt? Så kan en parkklipper være den rette for dig. Parkklipperen forvandler din traktor til en effektiv græsslåmaskine. Den store arbejdsbredde optimerer anvendelsen af traktoren med en klippebredde på 1,8 meter.

Vores parkklippere:

• Har en enkel konstruktion
• Har fedtsmurte lejer
• Er lette at rengøre

Tips! Står du over for valget af en maskine, som drives af rotorer eller knivvalser? Husk, at en maskine, som drives af rotorer, klipper græsset effektivt, men er ikke lige så god til at rydde krat væk. Hvis du står over for at skulle klippe mere vildtvoksende marker, skal du vælge en maskine, som drives af knivvalser.


Kantklippere

Med en kantklipper kan du holde græsset væk under hegnet for at forhindre, at det vokser op på eltråden og mindsker spændingen. Kellfris kantklipper med hydraulisk sideforskydning og klippetallerken, der fjedrer væk, er velegnet til dig, der effektivt vil klippe kanter under hegn samt ved bygninger, stakitter og vejkanter.

Vores kantklippere:

• Har kraftige knive, der kan tåle krævende vegetation
• Har mange indstillingsmuligheder
• Passer til mange traktorstørrelser


Slagleklippere

Alsidighed er slagleklipperens store styrke. Med en slagleklipper kan du både klippe græsarealer og rydde tilvoksede marker med krat.

Kellfris sortiment omfatter hele 11 slagleklippere fra 1,05 meter til 2,8 meter. Tilpas slagleklippernes bredde til dine markers størrelse for størst mulig effektivitet.

Slagleklipperne er udstyret med hammerslagler, men kan også fås med Y-slagler.

Vi anbefaler W-serien til hobbylandmanden, som har brug for en pålidelig maskine til en fornuftig pris, mens X-serien passer til dig, som ønsker ekstra kraft til de større arealer. Alle græsmaskiner i X-serien er udstyret med SKF-kugleleje, et af de bedste kuglelejer på markedet.

Tips!  De tungere hammerslagler passer bedre til at rydde krat, mens Y-slaglerne er mere velegnede til græs og stenede græsarealer.


Rabatklippere

En rabatklipper hjælper dig med at klippe skråninger og grøfter på vanskeligt tilgængelige steder, hvor du ikke kan komme til med traktoren. I øvrigt minder den om en almindelig brakklipper. Rabatklipperen er også ideel til at holde skovveje fri for krat.

I Kellfris sortiment finder du både rabatklippere til mindre traktorer på 25 hk og opefter til de større traktorer på op til 100 hk.

Tips! Tjek inden købet, hvor mange hestekræfter din traktor eller ATV har. Først da kan du matche hestekræfterne med græsmaskinens styrke og bredde. Hvis du kører en for stærk maskine til en svagere traktor, kan traktoren ikke trække græsmaskinen. Hvis græsmaskinen har betydeligt færre hestekræfter end traktoren, accelererer græsmaskinen.


Kæderydder

Har du meget tilvoksede marker, som har brug for en brakklipper med ekstra af det hele? I så fald anbefaler Kellfri en kæderydder. Maskinens kraftige kæder klarer selv den tætteste vegetation og tåler påkørsel af sten og stubbe i højere grad end maskiner med knive eller slagler.

Vores kæderydder har:

• 160 cm arbejdsbredde
• Kraftige kæder får bugt med selv den tætteste vegetation
• Kraftigt konstrueret klippehoved


Harvar

Kellfris breda utbud av harvar passar såväl till gröna gräsytor som till grusade ridbanor. De jämnar också till marker med viltskador från till exempel vildsvin eller grävlingar. En harv är en riktigt bra investering eftersom den både luftar trötta marker och motverkar tuvbildning.

I sortimentet finns allt från mindre harvmattor på 1,3 meters bredd till större gräsharvar på 6 meter.

Tips! Låt antalet hektar avgöra valet av gräsytemaskin. Om du har många hektar, välj en robust och kraftfull grönytemaskin med högre kapacitet. Du spar tid och kan bli mer kostnadseffektiv genom att välja en bredare grönytemaskin.

Harver

Kellfris brede udvalg af harver passer både til grønne græsarealer og til grusede ridebaner. De udjævner også marker med vildtskader fra f.eks. vildsvin eller grævlinger. En harve er en rigtig god investering, fordi den både lufter trætte marker og modvirker tuedannelse.

I sortimentet findes alt fra mindre harvenet på 1,3 meters bredde til større græsharver på 6 meter.

Tips! Lad antallet af hektar afgøre valget af græsmaskine. Hvis du har mange hektar, skal du vælge en robust og kraftig græsmaskine med højere kapacitet. Du sparer tid og kan blive mere omkostningseffektiv ved at vælge en bredere græsmaskine.


Fræsere

Bland materiale, klargør såbede, kultiver eller bearbejd jorden effektivt med en fræser. Kellfri har fræsere til både den lille og den store traktor. Vælg mellem arbejdsbredde 135–210 cm.

Vores fræsere har:

• Kæde eller tandhjulsdrev i oliebad
• K-aksel med brydetand
• Indstillelig arbejdsdybde


Skivehøstere

Med en skivehøster bliver det nemt at bruge jorden. F.eks. kan du høste græs til foder på en effektiv måde.

Kellfri har et bredt udvalg af skivehøstere til både små og store grønne områder. Hvis du har en mindre traktor på ca. 35 hk, anbefaler vi skivehøster FDM160 og til mellemstore traktorer på ca. 50 hk og opefter, er skivehøster FDM200 et godt alternativ. Til den allerstørste traktor passer vores største skivehøster på 2,4 meter.

Tips! En gødningsspreder sætter fart på dine marker. Kellfri tilbyder en stærk gødningsspreder med en spredebredde på 6 til 14 meter.


Afslutningsvist

Spring ud i det og få hjælp! En græsmaskine er en vigtig investering. Kellfris sælgere er til for dig, når du har brug for vejledning om valg af græsmaskine. Ring til vores omstilling på 7690 2100, så guider vi dig til den rette person.