Vej og Sne

Skab de rette forudsætninger for at være forberedt, når frost og sne kommer! Grunden er, at vejen skal være godt drænet. Grøfter og vejskråningen ud mod grøfterne er vigtige, så vand ikke samles på vejbanen, da det fører til fordøjning og at gruset sprøjter ud i grøfterne. Sørg derfor for grøfter og afløb, vejrør og drænbrønde. Med en graveenhed til traktoren eller en gribe skovl til skovkranen kommer man langt. Forbered også med en vejplov og planering af vejen

Før og under snefaldet

Inden skovlbladet og andre redskaber tages i brug, er den vigtigste forberedelse at sætte snekæppe op, der hjælper dig, når du skal skovle.

Snerydning udføres med en række forskellige redskaber såsom sneblad monteret på ATV, sneslynge monteret på ATV/UTV eller traktor, forskellige redskaber til traktorer, skråblad, diagonalskovl, skovlblad eller sneskovl på traktorens frontlæsser.

Ved store mængder sne på vejen er et dozerblade uvurderligt. Snebladene er ikke kun til sne, men også til at skovle skovveje med. Derfor har du brug for dit blad året rundt. Selv sneplogen kan du have brug for året rundt, afhængigt af hvor mild vinteren bliver.

En anden forberedelse er at have et lager af saltet sand, enten på betongulv under tag eller under et presenning, vejrbeskyttet og med en fast overflade, der gør det muligt at læsse uden at forureninger kommer med i sandet, da disse ellers kan forårsage driftstop i sandsprederen.

En god sandspreder og saltspreder giver dig gode forudsætninger for at bevæge dig fremad med dine køretøjer, selv under barske forhold midt om vinteren. At tage sig af gårdspladser, skovveje, indkørsler og parkeringspladser er en sikkerhedsmæssig bekymring, der bør prioriteres højt.

I vores sortiment finder du alt fra hånddrevne sandspredere til varianter for dig med større behov, som du monterer på en traktor, ATV/UTV eller hjullæsser. Saltspredere sælges også af os, men ofte kan den samme spreder bruges til både sand og salt. Selv med vores lidt enklere modeller kan du styre mængden af spredning og også bruge den som saltspreder.

Læs mere
0 produkt