FLEXLÅGEN – EN NY GENERATION AF LÅGESYSTEMER

FLEXLÅGEN – EN NY GENERATION AF LÅGESYSTEMER

Sammen med vores kunder har vi udviklet et helt nyt, unikt lågesystem, som passer til alle typer gårde. Målet var at udvikle en fleksibel låge med holdbare og stabile sektioner, som let kan udskiftes og ændres efter behov. Det er lykkedes for os – vores nye smidige og stabile lågesystem er helt fleksibelt og tilpasningsdygtigt. Vi har valgt at kalde dette lågesystem for flexlågen. Den nye generation af låger!

 

Med dette nye lågesystem kan du nemt udvide, bygge om, forlænge og udskifte sektioner over tid, efterhånden som behovene ændrer sig. Sektionerne bygges sammen med lodrette boltsamlinger og giver et stabilt og smidigt hegn, som er let at håndtere. Flexlågerne er fremstillet i stål med varmgalvaniseret overfladebehandling, som holder en høj kvalitet år efter år.

 

Lågesystemet Flex er velegnet til mange forskellige områder og kan anvendes som hegnsåbning til græsarealer, løsdrift, drivgange, indsamlingsfolde, hegn inde i stalde og lader, hvileindelukker, bokse eller som midlertidige indhegninger og hegnsluser. Der er mange muligheder med denne type låge.

 

"Kellfri har lavet en smart løsning med lågerne. De er yderst tilpasningsdygtige, samtidig med at de er robuste. Mine stærkeste argumenter for, at andre skal købe flexlågerne, er, at de er lette, stabile, nemme at montere og kan tilpasses til forskellige bredder. Navnet Flexlåge siger det hele." - Roger Olsson, Norra Lötens Allehanda.

 

Da vi arbejder meget med slutkunder, opnår vi en vis nærhed og kan opfange behov og synspunkter. Vi er alene i verden om denne løsning og har designbeskyttet den.
Fabian Hellgren
- Produktchef, Kellfri

FLEXLÅGEN - ET EKSEMPEL PÅ KELLFRIS PRODUKTUDVIKLING

Kellfri udvikler egne produkter, og idéen til disse kommer ofte fra kunderne – eller fra medarbejdere, som selv har gård og ser forskellige behov. Tre år gik der fra det tidspunkt, hvor idéen til flexlågerne blev født, til lågerne efter flere års test og forbedringer kunne lanceres som en verdensnyhed af Kellfri.

 

Smidige teleskoplåger, som bygges sammen efter ønsket mål, er en længe ventet nyhed og et bæredygtigt og økonomisk alternativ i forbindelse med hegnåbninger.

 

- Det er et spørgsmål om økonomisk og miljømæssig bæredygtighed at kunne tilpasse sine hegn over tid. Til at begynde med skal en låge måske hænge i en åbning, som er 4,5 meter bred. Men hvis gården køber en større traktor, er det nødvendigt at ændre lågens mål. Her så vi et behov, fortæller Fabian Hellgren, produktchef hos Kellfri.

 

- Da vi arbejder meget med slutkunder, opnår vi en vis nærhed og kan opfange behov og synspunkter. Vi har også et tæt samarbejde med omkring 30 udvalgte testgårde.
 
Designbeskyttet løsning op til otte meter

Flexlågens længde kan ændres ved at fjerne eller tilføje sektioner på op til 8 meter. Der er også en teleskopisk del til finjustering af målet. Det er også let at udskifte en del, der er beskadiget, f.eks. hvis en låge er blevet påkørt.

 

- Vi er alene i verden om denne løsning og har designbeskyttet den. Til låger over 6 meter anbefaler vi at købe tilbehør, som stabiliserer og bærer lågen, f.eks. støttehjul og wire.
 

Flexlågerne giver en bæredygtig logistik

I op mod 40 år er der solgt landbrugslåger, hvor stel og rør er svejset sammen i faste længder op til et vist mål. Længden begrænses af, at det er svært at sende en låge, som er over fem meter, fordi fragten bliver meget dyr.

 

Den nye flexlåge fra Kellfri leveres i sektioner på paller, hvilket giver enklere logistik. "Flade pakker" giver mere effektive lagre, lavere fragtpriser, og leverancens miljøpåvirkning reduceres.
 

Processen må godt tage tid

Lancering af et nyt produkt er en del af en lang proces, hvor produktet skal gennemgå en række test.

 

– Vi lancerer ikke noget, som ikke er fuldstændig gennemtestet. Tidligere havde Kellfri fokus på laveste pris. De seneste seks-syv år har vi fokuseret mere på kvalitet og satser på prisbillige produkter med funktionalitet og kvalitet over tid, slutter Fabian.
 

 

FLEXLÅGEN – 3 FORSKELLIGE GRUNDUDFØRELSER

 

25-FLEX150.png

Fast låge (1,5 m sektion)

 

 

25-FLEX110X.png

Fast låge med forstærket diagonalstiver, også kaldet skråstiver, for bedre vridningsstabilitet og robusthed. (1,1 m sektion)

25-FLEX150TG.png

Justerbar teleskoplåge med en teleskopisk afslutning på 95 centimeter, hvor du nemt kan finjustere længden frem til lågestolpen. (1,5 m – 2,45 m sektion)

 

 

Pakkeløsninger

For at gøre det nemmere for dig som kunde har vi sammensat færdige pakkeløsninger ud fra længde, forskellige kombinationer og egenskaber.

 

Hvilken lågeløsning passer til dig?

Valget af låge afhænger dels af, hvilken type dyr du har, om du f.eks. har fuldvoksne større dyr som køer, heste eller mindre dyr som ungdyr, kalve, får eller alpacaer osv., og hvordan lågen skal anvendes, og hvor langt den skal være.


Hvis du har yngre eller mindre dyr, kan Standard Flex være en god start, som du derefter kan udvide. Har du en kombination af både større og mindre dyr, er Kombi Flex en velegnet kombination at vælge. Hvis du har fuldvoksne større dyr, anbefaler vi Kombi Plus Flex med diagonalstiver for en stabil og stærk konstruktion.


Hvis du vil kunne justere din låge til et præcist mål, er vores kombinationer Teleskoplåge kombi Flex eller Teleskoplåge kombi plus Flex det rigtige valg til dig.


Hvis du vil have mere vejledning om valg af låge, kan du ringe til en af vores dygtige sælgere på telefon 76 90 21 00, så hjælper de dig med at finde den rigtige løsning til dig.

 

Standard Flex

Faste lågesektioner (1,5 m), som bygges sammen til forskellige længder. Kan bygges sammen fra 1,5 m op til 7,5 m.


Klassiske faste låger med lige rør og lodrette boltsamlinger.

 

Lågepakken Standard Flex fås i længderne:

• Låge 3,0 m, læs mere her
• Låge 4,5 m, læs mere her
• Låge 6,0 m, læs mere her
• Låge 7,5 m, læs mere her

 

25-F300.png

.

25-F600.png

 

Kombi Flex

Faste lågesektioner (1,5 m) + lågesektioner med forstærket diagonalstiver (1,1 m). Kan bygges sammen fra 2,6 m op til 7,8 m.

 

Klassisk fast rørlåge kombineret med låge med forstærkede rørsektioner på diagonalen giver øget stabilitet. Dette er vores mest stabile lågeløsning med ekstra fokus på diagonalstiverne, som forstærker konstruktionens vridningsstivhed og bæreevne.

 

Lågepakken Kombi Flex fås i flere længder:

•  Låge 2,6 m, læs mere her
• Låge 3,7 m, læs mere her
• Låge 4,1 m, læs mere her
• Låge 4,8 m, læs mere her
• Låge 5,2 m, læs mere her
• Låge 5,6 m, læs mere her
• Låge 6,7 m, læs mere her
• Låge 7,8 m, læs mere her

 

25-F260.png

 

25-F520X2.png

 

Kombi Plus Flex

Faste lågesektioner (1,1 m) med forstærket diagonalstiver. Kan bygges sammen fra 2,2 m op til 8,8 m.

 

Faste rørlåger med integreret profilrør på diagonalen for øget stabilitet. Dette er vores mest stabile lågeløsning med ekstra fokus på diagonalstiverne, som forstærker konstruktionens vridningsstivhed og bæreevne.

 

Lågepakken Kombi Plus Flex fås i flere længder:

• Låge 2,2 m, læs mere her
• Låge 3,3 m, læs mere her
• Låge 4,4 m, læs mere her
• Låge 5,5 m, læs mere her
• Låge 5,9 m, læs mere her
• Låge 6,6 m, læs mere her
• Låge 7,7 m, læs mere her
• Låge 8,1 m, læs mere her
• Låge 8,8 m, læs mere her

 

25-F220X2.png

 

25-F440X.png

 

Teleskoplåge Kombi Flex

Faste lågesektioner + en justerbar teleskoplåge. Kan bygges sammen fra 3,0 m op til 8,45 m.

 

Klassisk fast låge med lige rør kombineret med teleskoplåge er perfekt, når du vil tilpasse din lågeløsning med et præcist mål. Da teleskoplågen kan skydes 95 centimeter ud, kan du tilpasse lågen, så den passer til din åbning.

 

Lågepakken Teleskoplåge Kombi Flex fås i flere længder:

• Teleskoplåge 3,00-3,95 m, læs mere her
• Teleskoplåge 4,50 – 5,45 m, læs mere her
• Teleskoplåge 6,00 – 6,95 m, læs mere her
• Teleskoplåge 7,50 – 8,45 m, læs mere her

 

25-F300TG.png

 

25-F600TG.png

 

Teleskoplåge Kombi Plus Flex

Faste lågesektioner + lågesektioner med diagonalstiver + en justerbar teleskoplåge. Kan bygges sammen fra 2,6 m op til 8,45 m.

 

Fast låge med forstærkede rørsektioner på diagonalen kombineret med teleskoplåger er perfekt, når du vil tilpasse din lågeløsning med et præcist mål. Da teleskoplågen kan skydes 95 centimeter ud, kan du tilpasse lågen, så den passer til din åbning.

 

Lågepakken Teleskoplåge Kombi Plus Flex fås i flere længder:

Indeholder FLEX110X, FLEX150TG
• Teleskoplåge 2,60 – 3,55 m, læs mere her
• Teleskoplåge 3,70 – 4,65 m, læs mere her
• Teleskoplåge 4,80 – 5,75 m, læs mere her
• Teleskoplåge 5,90 – 6,85 m, læs mere her
• Teleskoplåge 7,00 – 8,45 m, læs mere her

 

Indeholder FLEX110X, FLEX150TG plus FLEX150 (klassisk rørlåge)
• Teleskoplåge 4,10 – 5,05 m, læs mere her
• Teleskoplåge 5,20 – 6,15 m, læs mere her
• Teleskoplåge 5,60 – 6,55 m, læs mere her
• Teleskoplåge 6,30 – 7,25 m, læs mere her
• Teleskoplåge 7,40 – 8,35 m, læs mere her

 

25-F410XTG.png

 

25-F480XTG.png

 

 

I lågepakkerne indgår gitterelementer. Alle sektioner kan kombineres med forhøjningsprofiler, hvis du har brug for en højere lågeløsning. Forhøjningsprofiler, vægbeslag, låseanordning, støttehjul m.m. fås som tilbehør. Tilbehør finder du under de enkelte pakker.

 

KELLFRIS TESTGÅRDE HAR TESTET FLEXLÅGEN I DERES GÅRDMILJØER

Torastorps Dexter – den første testgårds indtryk af den nye flexlåge

En del af arbejdet med at satse på mere prisbillige produkter sker gennem samarbejde med Kellfris testgårde.

 

- Flexlågen er nem at tilpasse til den størrelse, man har brug for. Hvis man har en kraftigere kvægrace, kan det være nødvendigt at købe FLEX100X, som er forstærket med stivere. Men til vores Dexter er lågen med FLEX150 og FLEX150TG perfekt, siger Anton Nilsson fra den skånske gård Torastorps Dexter, som er en af dem, der har testet og vurderet Kellfris nye flexlåge.

 

- Lige nu anvender vi den som slaglåge, ca. 6,5 meter lang, ved vores liggehal. Jeg har også planer om at bestille flere låger og fastgøre dem med vinkeljern i 90 grader for at skabe en boks, der kan drejes.
 
Anbefaling – med stivere

- Til de sektioner, vi fik mulighed for at teste, var der ingen stivere. Det gør, at lågen kan sætte sig, hvis den får tryk oppefra, f.eks. hvis et dyr skulle rejse sig op. Men dette kan undgås med stivere. Så tror jeg også, at lågen kan passe til tunge kødracer. Som helhed føles lågen og hængslerne meget robuste, og den er nem at håndtere, slutter Anton.

Norra Lötens Allehanda – den anden testgårds indtryk af den nye flexlåge

- Flexlågen er en smart løsning til nem åbning af et hegn. Den er nem at sætte sammen til den størrelse, man ønsker. Og det er fleksibelt også at have en teleskopsektion. Jeg har kun fundet to ting, som jeg har foreslået Kellfri at justere. Bortset fra det er lågeløsningen meget smart, siger Roger Olsson fra gården Norra Lötens Allehanda i Dalarna, som også er en af dem, der har testet og vurderet Kellfris nye flexlåge.
 
Sådan anvender gården lågen

Norra Lötens Allehanda har køer og heste i løsdrift og liggehal med dybstrøelse.

 

- Vi kører sæterdrift for en del køer om sommeren. Flexlågen kan vi flytte med overalt. Vi anvender den til ind- og udkørsel til indhegningen ved fodring og ved et stort tag, hvor vi har hestene, når man sadler. Flexlågen kan åbnes både ud- og indad, og det er meget nemt at vælge, afhængigt af hvor dyrene er. Lågerne er nemme at håndtere og ikke for tunge. Og det er fleksibelt ikke at skulle fokusere på et fast mål. Jeg vil gerne købe flere, det ved jeg allerede nu.
 

Anbefaler flexlågen

- Det er så let som ingenting at montere lågen – det tager kun nogle få minutter. Jeg vil helt sikkert anbefale flexlågen til andre. Den helt store fordel er at kunne tilpasse til egne mål, og at lågerne er meget robuste. De er relativt tunge, men det giver holdbarhed, hvis et dyr kaster sig mod lågen med fuld vægt. Flexlågen fungerer rigtig godt til både heste og kvæg, men er måske lidt for tynd til får, slutter Roger.