Fordelagtig trimning med kraftige vogne fra Kellfri

Det er altid en god ide, at rydde op i skoven og få tyndet ud af i skovbunden. Vent ikke for længe med at trimme, hvis du skal have skoven til at vokse ordentligt.

Fordelagtig trimning med kraftige vogne fra Kellfri

Det er altid en god ide, at rydde op i skoven og få tyndet ud af i skovbunden. Vent ikke for længe med at trimme, hvis du skal have skoven til at vokse ordentligt.

 

Trimning i vinterperioden og undgå jordskader

De tidligere vejledninger om udtyndning og trimning efter 20 år, er blevet ændret til anbefalninger om, at gøre det når træerne er 11 – 13 meter høje.

 

At arbejde i skoven er noget, der kan gøres hele året rundt. Som kulden begynde at komme, er det ikke en negativ ting at fotrtsætte, snarere tværtimod. Med frost i jorden er der ingen jordskader, træerne indeholder mindre vand og beskæring er lettere. Hvis du har en Kellfri-traktor fra Lovol, opvarmes Calix-motorvarmen godt i førerhuset og med snekæder på dækkende, kan du nemt komme rundt i skoven uden at glide.

 

Vælg dit skovkøretøj

Når du begynder at tænke på investering i en skovvogn, skal du tænke over hvad du skal bruge af trækkende køretøjer. Hos Kellfri er der skovvogne til både større traktorer, og til mindre køretøjer såsom ATV’er. 

 

Alle skovvogne har flytbart boogie, som gør det lettere at ramme tyngdepunktet på køretøjet og derved undgår forkert lastning.

 

Tænk på følgende spørgsmål:

- Hvordan ser terræn og skov ud, hvor du skal køre?

- Hvad kan du benytte af trækkende køretøjer?

- Hvor langt fra vognen, ønsker du arbejds rækkevidde med kranen?

- Hvor meget skal vognen kunne laste?

 

Detaljer, der fremmer dit arbejde i skoven

Når du køber en skovvogn fra Kellfri, får du en vogn som er udarbejdet af svenske produktudviklere med mangeårig erfaring i skovarbejde. Med gennemtænkte detaljer og løsninger får du et lettere arbejde i skov terrænet. Invester eksempelvis i gennemtænkt foldeled, bøjet løftearm, bogie, rammestyring, drev, spil og tilbehør såsom radiostyring samt elektriske ventiler.

 

Kranen på Kellfri´s skovvogne har en bøjet løftearm, der giver dig maksimal løftekraft i en lav position og gør kranen både mobil og stærk. Du kan nemt få adgang til træ ved siden af vognen eller ved hegn. Du kan også vælge den paralle kran indstilling.

 

Med rammestyring sporer vognen bedre, hvilket gør det nemmere at undgå stammeskader, runde stubbe og sten. Et drejeligt trækøje forhindrer, at vognen trækker traktoren med sig, hvis den vælter, og et kraftigt gitter sikrer førerens sikkerhed samt understøtter lasten.

 

En 25-graders hældning på bogien gør det nemt og sikkert at komme over stigninger. Hvis du vil køre skovvogn som de professionelle, så anbefaler KellfriTohåndtags betjeningsventiler, letvægtspakke som tilbehør, hvor elfunktioner styrer fremspring og gribeklo. Hvis man vil tage skridtet fuldt ud og få en ægte udtagningsfølelse i kranen, findes der et ERGO-DigiStick-joystick som tilbehør. Med betjeningsventiler på vognen og elhåndtagene i traktoren er det nemt at justere kranfunktionerne direkte i håndtagene. Kranspidstilbehør såsom skovlindsats udvider anvendelsesområdet enormt, grenklo eller klippeklo. Har du behovet, så har vi tilbehøret!

 

Fældning- og udtyndnings arbejde i skoven

Kellfri har to forskellige klippeaggregater som monteres på skovvognens kran, med kapacitet til træer med en diameter på 150 og 180 mm. Hvis du vil arbejde med god sikkerhedsafstand med radiostyring, når du beskærer, så er vores afgrener tilgængelig som tilbehør.

 

Afgreneren fra Kellfri beskærer grene tæt på stammen ved hjælp af en stærk Parker Volvo F11 hydraliskmotor. Stammen skæres derefter med en motorsav fra Iggesund. For at adskille gren og stamme afkortes tømmer nær maskinen og pulptræ på fuld udskydning. Træet lægges koncentreret i kranzonen og kvistene i stikvejen, hvilket letter udkørslen og beskytter stående skov mod rodskader.

 

Afslutningvis

Spørgsmålet om afskæringen af grenene og toppene, skal de fjernes? De kan sagtens forblive indtil nålene falder af, grundet de mange næringsstoffer som jorden kan optage af disse.