Foderhække

Støttefodre på marken?

Ligesom det er nødvendigt at planlægge, inden dyrene sættes på græs, bør man planlægge forud for, at de skal tilbage i stalden. Undgå hurtige forandringer, da man ved pludselige foderskifter risikerer forstyrrelser i hestens tyktarm, som kan medføre diaré, kolik eller forfangenhed. Giv hesten mindst to uger til at vænne sig til vinterens grovfoder.

En yderligere faktor for at mindske risikoen for tarmsygdomme er at holde god foderhygiejne, også ved fodring i indhegningen. Nedtrampet foder bliver hurtigt grobund for bakterier, gær og mug. Foder, der er blevet til overs, skal fjernes fra indhegningen med regelmæssige intervaller.

Fodring i indhegningen om vinteren

I og med at hesten ikke tramper rundt i foderet, undgår man også meget foderspild, så der er virkelig økonomi i at investere i en foderhæk. Foderet blæser heller ikke væk, men forbliver i foderhækken.

Ved at anvende foderhæk mindsker man foderspild og også risikoen for kontamineret foder – godt for både økonomi og hygiejnen.

Hvordan vælger man foderhæk?

Afhængigt af hvor mange heste, du har i samme indhegning, hestenes størrelse, og om du vælger at køre en hel balle frem eller portionsopdeler foderet, er der flere forskellige muligheder for foderhække.

Har du en (1) hest eller en madglad hest, som har brug for lidt længere tid til at æde, er foderboksen (34-FHK05) et godt alternativ.

Hvis du har en eller flere heste i samme indhegning, kan du anvende runde foderhække. De findes med og uden kirkestole og i diametre, som passer til enten portionsopdeling i grovfodertruget, eller hvis du stiller en hel balle frem. For at de runde foderhække skal minimere foderspildet så meget som muligt, skal der være en luftspalte på ca. 20 cm mellem foderhækken og ballen. Dette for at undgå, at hestene trækker foderet ud over kanten.

Ved at anvende foderhække i stedet for at lægge foderet direkte på jorden undgår man situationer, hvor en hest springer igennem alle madbunkerne, inden den beslutter sig for den bunke, som passer den bedst. I foderhækkene ligger foderet nemlig trygt og godt.

Hvis man ønsker at have foderet oppe i forhold til jorden og også beskytte det med tag, kan man vælge firkantede foderhække, gitterlågerne kan åbnes, og man løfter ballen ind med balletang eller pallegaffel.

Denne type foderhæk passer godt til heste, som kan æde sammen, hav dog aldrig flere heste end antallet af pladser i foderhækken. Dette vil nemlig øge risikoen for splid og skader.

Lad aldrig foderhækkene blive stående i indhegningen, hvis de ikke anvendes, da hestene vil begynde at anvende dem til andet end til at æde ved. Foderhækken skal forbindes med mad og ikke andet. Heste er flugtdyr, og der kan hurtigt ske en ulykke, hvis anvendelsesområdet udvikles til noget andet end til at æde ved.

Vi har også foderhække til kvæg klik her og får klik her.

Filtre
Filtrér efter
Pris
  1. 1.000 kr - 2.000 kr 1vare
  2. 2.000 kr - 3.000 kr 3varer
  3. 3.000 kr - 4.000 kr 3varer
  4. 4.000 kr - 5.000 kr 1vare
  5. 8.000 kr - 9.000 kr 1vare
  6. 9.000 kr og derover 2varer

11 varer

per side
Faldende orden

11 varer

per side
Faldende orden